Italiaanse Bruschettasalade

Gepubliceerd op 4 augustus 2018 om 13:43

Een heerlijk zomerse Bruschettasalade met linzen, mozzarella en paprika. Hier móet je wel van houden!

Benodigdheden voor 2 personen:
- In blokjes gesneden ciabattabroodje/zuurdesembroodje
- 1 gele/rode paprika
- 1 rode ui in flinterdunne ringen
- 3 tomaten
- Peterselie
- Kappertjes naar smaak
- Bol buffelmozzarella
- Handjevol knoflookolijven in stukjes
- 200 gram linzen
- Half zakje rucola
- Knoflook
- Een lekkere balsamicoazijn
- Olijfolie
- Peper en zout

Bereiding:

1. Marineer de blokjes brood met een scheutje olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Rooster deze op 200 graden in de oven lekker krokant en lichtbruin.  

2. Snij de paprika en de tomaat in stukjes en voeg samen met de afgespoelde en uitgelekte linzen, de gesneden knoflookolijven en de flinterdun gesneden ui in een mooie saladekom. Voeg naar smaak uitgelekte kappertjes toe. Ik gebruikte een half potje.

3. Voeg aan bovenstaande groenten de rucola, gesnipperde peterselie, de in blokjes gesneden mozzarella en de blokjes geroosterd brood toe.

4. Voeg peper en zout, een paar scheuten lekkere balsamicoazijn en een scheutje olijfolie toe.

5. Hussel alles lekker door elkaar en eet smakelijk!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.