Pasta Toscane

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 om 20:58

Een heerlijk lichte pasta met romige tomatensaus en een beetje pit!

Benodigdheden voor 2 a 3 personen:
- 400 gram lekker zoete tomaten
- 2 tenen knoflook
- Handje basilicumblaadjes
- Klein pepertje, of wat gedroogde chilivlokken
- 3 tomaten
- Kuipje hüttenkäse 200 gram
- Tortelloni bicolore kaas en gerookte ham van de Albert Heijn
- Rucola
- Olijfolie
- Peper en zout
- Keukenmachine

Bereiding:

1. Snijd de tomaten in parten en haal de zaadjes eruit. Doe de tomaten samen met de knoflook, rode peper/chilivlokken en basilicum in de keukenmachine en laat draaien tot je een saus hebt. Als je geen keukenmachine hebt snij de je ontpitte tomaten en basilicum heel fijn en pers je de knoflook uit. Dan kookt het vanzelf tot een saus.

2. Verwarm een scheut olijfolie in de pan en voeg de rauwe saus toe. Laat dit lekker pruttelen en inkoken. De tijd die hiervoor nodig is is afhankelijk van het vochtgehalte van je tomaten.

3. Zet een pan op met water en breng deze aan de kook.

4. Draai het vuur op de laagste stand en laat de saus even rusten.

5. Voeg de pasta toe aan het water en kook gaar. Voeg de hüttenkäse toe aan de saus, roer goed om en breng op smaak met zout en peper.
6. Voeg de pasta toe aan de saus en serveer met wat plukken rucola on top.

7. Eet smakelijk!!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.