Italiaanse Ragù

Gepubliceerd op 29 augustus 2018 19:41

Overheerlijke comfortfood en verwarmend op kille herfstdagen, deze kruidige Ragù! Het hele huis ruikt naar gezelligheid doordat de saus een paar uur moet pruttelen. Dat noemen we nu mindfull koken! Niet perse héél verantwoord, maar wel ontzettend lekker, 100% Italiaans en geleerd van een echte nonna!

Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram half om half gehakt
- 2 tenen knoflook
- 2 kleine uien gesnipperd
- 400 gram worteltjes/winterpeen heel fijn gesneden
- Halve stronk bleekselderij heel fijn gesneden
- Takje rozemarijn fijngesneden
- 4/5 blaadjes salie fijngesneden
- Blikje tomatenpuree
- 150 a 200 ml water
- Goede rode wijn die past bij het gerecht.
- Pasta naar keuze, ik gebruik meestal schelpjes.
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
- Keukenmachine

Bereiding:

1. Neem een grote braadpan en doe daar 3 lepels olijfolie in en het gehakt. Bak dit zachtjes rul

2. Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan en voeg de gesnipperde kruiden, worteltjes, selderij, ui en knoflook toe. Smoor deze met de deksel op de pan op zacht vuur gaar.

3. Als het gehakt rul is, blus af met een half glas rode wijn en bak zachtjes door tot de alcohol is verdampt.|

4. Voeg de gare kruiden/groentenmix toe aan het gehakt.

5. Voeg aan het water de tomatenpuree toe en roer tot een saus. Voeg dit aan het mengsel toe tot alles lekker onderstaat. bewaar eventueel overgebleven saus om later bij te voegen als de saus te veel droogkookt.

6. Laat dit mengsel nu gerust 4 a 5 uur op zacht vuur pruttelen, en roer af en toe goed. Je zal zien dat de wortel en selderij één worden met de saus. De saus krijgt een dieprode kleur en een kruidige ietswat zoete geur.

7. Kook de pasta in water af schep in een diep bord. Schep daarop een soeplepel heerlijke saus en rasp wat Parmezaanse kaas over het geheel. Gegarandeerd succes! Eet smakelijk!!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Loes
een jaar geleden

Mmmm heerlijk ik krijg er honger van!!