Heerlijk kruidige groentekebab met frisse yoghurtsaus. Vega en niet-vega mega lekker! Veel groenten en (verse) kruiden. Fris door de yoghurt saus met verse peterselie en knoflook. Een aanrader!
Benodigdheden voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 1 gele paprika
- 100 ml Turkse/Griekse yoghurt of hangop
- Klein bosje verse krulpeterselie
- 2 grote tenen en 1 klein teentje knoflook
- 0,5 theelepel uienpoeder
- Volkoren wraps/ biologische wraps
- 1,5 theelepel paprika poeder
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel korianderblad
- 1 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel gemalen zwarte peper
- 0,5 theelepel oregano
- (Eventueel een kipfiletje in stukken)
- 2 eetlepels Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Neem een grote ovenschaal of braadslede. Snijd de aubergine, courgette en paprika in blokjes. Snijd de rode ui in grove partjes en haal deze uiteen zodat je grove snippers krijgt. Stop de groenten in de ovenschaal/braadslede.
3. Meng de paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, oregano, komijn, koriander en een snuf zout door elkaar. Voed de kruidenmix bij de groenten.
4. Pers de twee dikke tenen knoflook uit en meng deze door de groenten. Voeg daarna twee lepels olijfolie toe en hussel goed door elkaar. Rooster de gekruide groenten 45 á 55 minuten in de oven.
5. Doe de yoghurt in een schaaltje. Pers de kleine teen knoflook uit in de yoghurt en voeg het uienpoeder toe. Voeg een paar druppels olijfolie en peper en zout naar smaak toe.
6. Snijd de krulpeterselie fijn en voeg deze bij de yoghurtdip. Goed roeren en even laten 'intrekken'.
7. Schep de groenten na 25 minuten en 40 minuten een keer om.
8. (Bak voor de niet vega-variant de kipblokjes in wat olijfolie gaar. Voeg deze 5 minuten voor de eindtijd toe aan de groenten en schep nog een laatste keer door.)
9. Besprenkel de wraps met wat water en omhul met aluminiumfolie. Verwarm een paar minuten mee als de groenten geroosterd zijn
10. Vul de wraps met de yoghurtdip en een paar flinke scheppen geroosterde groenten! Eet smakelijk!!!

Reactie plaatsen
Reacties