Winterse Minestronesoep

Gepubliceerd op 8 november 2018 om 22:03

Heerlijk opwarmen met een goed gevulde Italiaanse soep als het buiten guur en koud is. Het recept voor deze smakelijk, gezonde en voedzame soep is heel eenvoudig en je hebt hem zo op tafel!

Zo maak je ‘m:

Benodigdheden voor 6 personen

- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stronk bleekselderij
- 1 grote winterwortel / 300 gram wortels
- 220 gram kikkererwten (blik/potje)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 200 gram chipolata worstjes 
- 1,25 liter water
- 3 blokjes groentebouillon
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 100 gram volkoren fussili
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel: Parmezaanse kaas

Bereiding:

1. Snijd de knoflook fijn en de ui in stukjes. Was de wortel en de bleekselderij, en snijd deze in plakjes.

2. Neem een grote soeppan, doe daar een flinke eetlepel olijfolie in en fruit daarin de ui en knoflook op laag vuur. Voeg hieraan een goede eetlepel Italiaanse kruiden toe. Voeg daarna de wortel en de bleekselderij toe en laat op laag vuur even meefruiten.

3. Open alvast de blikken met tomatenblokjes en doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken.

4. Schenk het water samen met de bouillonblokjes in de soeppan en zet het vuur iets hoger. Giet de tomatenblokjes in de pan en roer goed door.

5. Snijd de chipolataworstjes met een scherp mes in stukjes van 1 cm. Wanneer de soep tegen de kook aan is voeg dan de worstjes toe. Laat de worstjes even mee gaar koken en voeg daarna de kikkererwten en pasta toe. Kook de pasta 15 in minuten gaar.

6. Als de worstel en selderij nog een beetje bite hebben is de soep klaar. Serveer in mooie hoge kommen met wat geroosterd oerbrood en rasp er als finishing touch wat Parmezaanse kaas overheen. Heerlijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.