Een gezond en lekker alternatief op de supermarkt suikerontbijtkoek maak je lekker zelf! Voedzaam en gemakkelijk te maken! En variëren kan eindeloos. Voeg eens wat noten toe, of een appeltje. Gegarandeerd gezelligheid en een heerlijk geurend huis!
Benodigdheden voor 1 ontbijtkoek
- 200 gram meel ('gewoon' meel, amandelmeel, roggemeel)
- 200 gram havermoutmeel
- 325 ml melk (halfvolle of plantaardige)
- 2 eieren
- 5 eetlepels honing
- 4 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels koek en speculaaskruiden
- 2 eetlepels suiker(vervanger)
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Scheutje olijfolie
Bereiding:
1. Warm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier
2. Weeg de havermout af, en maal deze in de keukenmachine tot meel.
3. Voeg aan de melk de honing, eieren, kaneel en speculaaskruiden toe en klop goed door.
4. Voeg de appelstroop, suiker, bakpoeder, zout, meel en havermoutmeel toe en klopt goed door. Voeg een scheutje olijfolie toe en klop nog een keer goed door.
5. Vul het bakblik met de ontbijtkoekmix en plaats in het midden van de oven.
6. Bak ongeveer 60 a 65 minuten. Als je er een satéprikker insteekt moet hij schoon eruit komen.
7. Laten afkoelen en lekker serveren bij de thee!
TIP: Voeg eens een handje noten toe, of een appeltje. Ook een handjevol rozijntjes er door is erg lekker.


Reactie plaatsen
Reacties